Integrationsprisen 2019

Kirsten Rasmussen, der er leder af integrationsnetværket, fik megen ros under prisuddelingen.

Kirsten har været leder af netværket de sidste syv år og derfor været den der stod for integrationen af de flygtninge og indvandrere der er kommet til kommunen.

Formanden for integrationsrådet, Claret Christensen, sagde bla i sin tale at hun er meget glad for de mange gode kandidater der er til prisen. Med integrationsprisen vil vi gerne anerkende og synligøre mange af de gode indsatser der hver dag er med til at skabe en god integration i hele Vordingborg Kommune.

Med 9 kandidater viser det hvor bred indsatsen er, og både virksomheder, offentlige arbejdspladser og frivillige gør en forskel for flygtninge, indvandrere og deres familier.

Herefter var det borgmester Mikael Smed.

Integration kræver en fælles indsats på tværs af det private, det offentlige og de frivillige. Det er samskabelse når det er bedst.

Kirsten Rasmussen har med sin store medmenneskelige forståelse og handlekraft fået en stor plads hos alle integrationsborgere der kommer i kontakt med hende – og det er mange. Kirstens bidrag til integrationen i Vordingborg Kommune er uvurderligt – hun er i ordets bedste forstand en ildsjæl, sluttede borgmester Mikael Smed.

Kirsten fik også masser af ros fordi hun arrangerer udflugter til både Bon Bon-Land og kommunens seværdigheder. Hun er leder af Røde Kors Integrationsnetværk og Røde Kors cafeèn og har motiveret 50 frivillige.

Shirin Samir fra Syrien havde også nogle flotte ord til Kirsten Rasmussen. -Du er stærk, du sej og vi har respekt for dig og du gav mig mit liv tilbage. Du får en engel fordi du er en engel.

Shirin Samir fra Syrien

Dusan Jovanovic fra Næstved havde også mange rosende ord til integrationsrådet og Kirsten Rasmussen.

Vi spurgte Kirsten Rasmussen om hun var overrasket over at få prisen.

Egentlig ikke, jeg var også indstillet sidste år, men det er dejligt at få anerkendelse, grinede Kirsten der altid er i godt humør.