Omran

20-årige Omran er Røde Kors taknemmelig for livet

Røde Kors har spillet en helt central rolle i 20-årige Omrans liv, og derfor vil han gerne give tilbage. Det gør han søndag den 4. oktober, når han deltager i Røde Kors-indsamlingen.

Søndag den 4. oktober samler Røde Kors ind i hele landet, når tusindvis af frivillige går fra dør til dør til fordel for Røde Kors’ arbejde. En af dem er 20-årige Omran fra Vordingborg.

Det er fjerde gang, at Omran deltager i Røde Kors-indsamlingen. Og det har han en helt særlig grund til.

For fem år siden blev Omran og hans familie reddet af Røde Kors, da deres båd sank, umiddelbart efter de var flygtet fra Syrien. Familien blev af Røde Kors sejlet til Italien, hvor organisationen tog sig af dem, inden familien på egen hånd fortsatte deres rejse op gennem Europa for at ende i Danmark, hvor de søgte asyl.

Efter kortere ophold i bl.a. Sandholmlejren rykkede familien til Vordingborg, hvor de blev indkvarteret i den gamle børnehave i Neder Vindinge. I Vordingborg blev det den lokale Røde Kors-afdelings integrationsteam, der hjalp dem med alt fra tøj og møbler til papirarbejde og kontakt til de offentlige myndigheder.

Frivillig fra første dag
I Vordingborg begyndte Omran selv at hjælpe til hos Røde Kors. Som en af de få flygtninge beherskede den dengang 15-årige dreng engelsk i en sådan grad, at han kunne fungere som tolk for de øvrige syriske flygtninge, når de havde brug for det ved lægebesøg og andre møder med det offentlige Danmark.

Siden da har Omran været meget aktiv i Røde Kors’ Integrationsgruppe, hvor han altid står klar til at hjælpe dem, der har brug for det. Og for Omran har det været helt naturligt at engagere sig i Røde Kors’ arbejde og hjælpe dem, der har allermest brug for det.

”Jeg har vidst, at jeg ville arbejde for Røde Kors, siden den dag min familie og jeg blev reddet af Røde Kors-skibet i Middelhavet. Mit frivillige arbejde er en slags tak for livet,” siger Omran.

Omran bor stadig i Vordingborg, hvor det meste af hans familie også har slået sig ned. Han har gennemført 10. klasse og den etårige handelsuddannelse på ZBC, og er i dag i lære hos Danmarks Lærerforening som IT-supporter. Ved siden af hans frivillige arbejde for Røde Kors spiller han fodbold i Ørslev.

Det er Omran ønske for fremtiden, at han på en eller anden måde kan komme ud i verden og gøre en forskel – helst gennem Røde Kors.

Hos Røde Kors i Vordingborg er der stadig brug for indsamlere søndag den 4. oktober. Du kan melde dig som indsamler på www.rødekors.dk/indsamler eller telefon 7010 0000.

 

For yderligere information kontakt:

Indsamlingsleder hos Røde Kors i Vordingborg Arne Holdensen 2843 6572 eller Røde Kors på 3529 9699.